Insa specialistii vin acum cu noi informatii, unele bune, altele mai putin:
Intre 50% si 90% dintre femeile insarcinate vor "beneficia" de vergeturi, odata ce au adus pe lume bebelusul.
Unul din indiciile locale ca vei avea vergeturi dupa nastere este "aspectul de harta" al burticii, brazdata de numeroase dungulite albicioase.
Dungulitele apar de regula in ultimul trimestru de sarcina, cand abdomenul este umflat la maxim, iar nivelul de hidratare local scade alarmant.
O veste trista este ca ele pot aparea nu numai pe burtica, ci si in zona antebratelor, pe sani, pe lateralul coapselor sau chiar pe umeri.
Tratamentele pentru vergeturi nu le indeparteaza.
Odata afectata zona, ea va ramane asa tot restul vietii. Asta nu inseamna ca nu le vei putea estompa aspectul, cu ajutorul tratamentelor speciale.
Si cel mai important lucru ramane totusi preventia lor, prin aplicarea, de cel putin doua ori pe zi, a cremelor speciale foarte hidratante, in zonele predispuse, cum ar fi abdomenul si sanii. Mentinerea unui nivel de hidratare ridicat reprezinta un bun aliat in lupta cu vergeturile.
O veste trista pentru femei in general, un mod oarecum de consolare pentru gravide. Vergeturile sunt determinate de intinderea brusca a pielii si nicidecum de fluctuatiile hormonale din perioada celor 9 luni de sarcina.
Asa ca poti "beneficia" de vergeturi chiar si in perioada adolescentei, daca te vei ingrasa brusc, sau vei slabi, la fel de repede. Fluctuatiile de kilograme sunt principala cauza.
Da, stiu, am auzit o gramada de sfaturi minune ale caror protagonist era uleiul de masline, insa va dau o veste trista: nu functioneaza!
Categoric, el reprezinta un foarte bun hidratant, insa nu te pacali singura ca vei uita de vergeturi daca pe timpul sarcinii pielea ta a lucit sexy, masata constiincios cu ulei extra virgin de masline.
Vergeturile se transmit genetic.
Aceasta nu stiu daca este sau nu o veste trista, pentru ca, asa cum se stie, in toate cazurile de transmitere genetica, probabilitatea ca afectiunea sa nu apara este destul de ridicata, chiar daca genetic exista antecedent.
Insa mai mult decat pe factorul genetic, femeile ar trebui sa puna accentul pe tipul de piele pe care il au: uscata, normala sau grasa, caci este bine stiut ca intotdeauna pielea uscata se va rida mai usor si va reprezenta terenul ideal pentru aparitia vergeturilor.
Eu personal folosesc vaselina pura si ma dau de 2 ori pe zi. Sa speram ca nu voi face vergeturi.Va voi anunta:)
Ideea este ca trebuie sa ne hidratam cu apa din belsug ,pentru a obtine o elasticitate cat mai mare a pielii.
Daca nu ,mai exista o optiune care costa, laserul.:)
Ce nu face omul pentru el!
Va urez o piele cat mai fina si fara vergeturi:D
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu