joi, 28 ianuarie 2010

10 simptome pentru a-ti da seama daca astepti gemeni.

Am gasit un articol unde m-am regasit si eu cu un singur simptom(acela cu urinatu des si foamea).
Il voi pune aici pentru ca viitoarele mamici sa se regaseasca si ele.
http://www.copilul.ro/sarcina/simptome-sarcina/Oare_voi_naste_gemeni_Semne_si_simptome-a404.html

Semne care arata ca poti avea o sarcina gemelara

1. Simti ca porti in pantec mai mult decat un singur copil

Nu pune la indoiala visele si intuitia. Unele mame de gemeni spun ca au stiut de la inceput ca vor avea mai mult de un singur copil.

2. Te simti mult mai rau dimineata si ai stari de greata mult mai severe decat alte mame

Daca astepti mai mult decat un bebelus poti avea de asemenea un nivel HCG mult mai ridicat. Nivelul ridicat de HCG cauzeazastarile de greata ale gravidei, adesea severe si care in unele cazuri tin toata ziua.

3. Simptomele normale de sarcina sunt mult mai exagerate

Multe femei care asteapta gemeni prezinta simptome ale sarcinii mult mai exagerate datorita extra hormonilor. Poti sa te simti incontinuu obosita, urinezi foarte des, iti este foame in permanenta.

In al doilea trimestru poti simti dificultate in a respira, poti avea edeme la picioare si la maini, simti miscari exagerate ale fetusului.Anemia si lipsa fierului (scaderea hemoglobinei) este un semn comun pentru sarcinile de gemeni.

4. Castigi in greutate foarte repede, in special in primul trimestru

O crestere mai mare in greutate decat cea normala poate fi primul tau semn ca astepti gemeni. Daca mananci sanatos nu-ti face probleme!

5. La examinare ti s-a spus ca ai un nivel ridicat de AFP

AFP reprezinta nivelul de alfa fetoproteina, aceasta este o proteina eliberata de bebelus, pe masura ce creste in burta mamei, si se gaseste in sangele mamei. Acest nivel de alfa fetoproteina poate fi crescut atunci cand in burta se afla doi bebelusi. In general acest test poate fi dat dupa 16-18 saptamani de la ultima menstruatie.

6. La examinare ti s-a spus ca ai o crestere a nivelului HCG

HCG este un hormon produs de fertilizarea ovulului. Este folosit in a mentine sarcina pana cand placenta se dezvolta. Acesta poate fi detectat in sange sau urina. Nivelul HCG poate fi foarte ridicat atunci cand astepti gemeni.

7. Ultrasunetul este pozitiv
Daca tu crezi, intr-adevar, ca esti insarcinata asteptand gemeni, un test cu ultrasunete poate fi realizat inca de la inceputul sarcinii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu