joi, 17 iunie 2010

Date despre 28 saptamani de sarcina.


Am uitat sa va spun,cand am fost ultima oara la doctor, si au fost masurate printesele,aveau 800 respectiv 840 grame.:)
Si-au dublat greutatea intr-o luna.

Cum creste bebelusul:

Bebelusul cantareste acum in jur de 900 de grame si are o lungime de aproape 35 centimetri.

Clipeste, doarme si se trezeste la intervale regulate de timp, isi suge degetul mare. Vise placute, bebelusule!

Unii bebelusi adora sa-si suga degetul mare, chiar inainte sa se fi nascut.Exista deja papilele gustative si fatul poate distinge intre dulce si acru - poate avea chiar preferinte. Auzul I se perfectioneaza si inima ii bate mai repede cand vorbesti; el va recunoaste vocea mamei.

Se poate chiar ca bebelusul dvs sa aiba capul complet acoperit cu par.

Unii experti sustin ca bebelusii incep sa viseze din saptamana a 28-a. Oare ce viseaza? Nimeni nu stie cu siguranta. Dar creierul lor este deosebit de activ, creste in dimensiune si devine mai complex, apar circumvolutiunile caracteristice acestuia.

Daca simti miscari ritmice jos, in pelvis, nu va speriati - fatul sughite fiindca a inghitit prea mult lichid amniotic.



Cum se schimba viata dvs:

Uterul creste in continuare, iar bebelusul este asezat la jumatatea distantei dintre stern si ombilic. Incepeti sa aveti probleme cu respiratia pentru ca uterul este aproape de capul pieptului. De acum inainte, pe tot parcursul celor trei luni de sarcina care au ramas ati putea avea carcei la picioare, hemoroizi, varice si mancarimi ale abdomenului.

Daca se va dovedi ca aveti Rh negativ in faza initiala a sarcinii, probabil ca veti fi testata pentru determinarea anticorpilor Rh si vi se va face o injectie RhoGAM (TM) pentru combaterea incompatibilitatii.

Se mai poate 'declara' de asemeni ca incepeti sa aveti toane, accese de furie chiar, asta datorita prietenilor tai..hormonii. Pot sa apara contractiile Braxton Hicks. De asemenea se paote sa va curga un lichid galbui din sani, colostrul. Medicul va va chema la control la fiecare doua saptamani si va va lua tensiunea. Veti avea si bufeuri, mai ales dupa efort fizic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu