luni, 12 aprilie 2010

Masaj reflexoterapeutic pentru bebelusi

Am gasit un articol foarte interesant ce ne poate ajuta in relaxarea si dezvoltarea armonioasa a bebeilor nostri.
Cititi articolul aici:

Reflexoterapia bebelusului

Reflexoterapia-bebelusului-77-Bebelusii sunt incantati de tehnica masajului si le place foarte mult sa li se maseze picioarele, fiind foarte linistitor pentru ei.

Reflexoterapia este o forma de masaj a centrilor energetici de la nivelul picioarelor, piciorul drept reprezentand partea dreapta a corpului, iar cel stang partea stanga a corpului.

Organele interne au un anumit reflex corespunzator la nivelul talpii, astfel existand o corelare energetica intre anumite zone ale piciorului si anumite organe.

Reflexoterapia bebelusului pentru acasa!
• Tehnica de reflexoterapie a bebelusului se poate efectua si acasa in special la bebelusii care nu acepta masarea intregii zone a corpului.
• Se efectueaza timp de 5 min pentru fiecare picior, o data pe zi.
• Inainte de a incepe masajul reflexogen trebuie sa ne incalzim mainile la o temperatura adecvata pentru bebelus.
• Nu este necesar sa se utilizeze uleiuri speciale pentru acest tip de masaj.
• Masajul este un moment de relaxare care ofera o perioada placuta bebelusului, de aceea miscarile trebuie sa fie blande.

Iata cateva tehnici pe care puteti sa le efectuati acasa cu bebelusul
1. Bebelusul este culcat pe spate pe un prosop sau sustinut in poala. Miscarile se incep de la centrul talpii, cu degetele mari se maseaza de la centru spre exterior. Aceasta miscare relaxeaza bebelusul, elibereaza tensiuniile, favorizand respiratia si digestia.

2. Bebelusul este culcat pe spate pe un prosop sau sustinut in poala. Se sustine picorul la nivelul degetelor cu o mana, iar cu cealalta se maseaza usor calcaiul la exterior si centru.
Aceasta miscare relaxeaza abdomenul bebelusului, favorizand eliminarea gazelor.

3. Bebelusul este culcat pe spate pe un prosop sau sustinut in poala. Piciorul este sustinut de la nivelul calcaiului, iar cu degetul mare se maseaza prin descrierea unor cercuri mici de la calcai pana la degetul mare. Se repeta de 2-3 ori, cu miscari lente.
Aceasta miscare relaxeaza intregul corp de la nivelul sistemului nervors.

4. Bebelusul este culcat pe spate pe un prosop sau sustinut in poala. Prindem si masam usor fiecare deget in parte, favorizand prin aceasta miscare dezvoltarea auzului, vazului, sistemului nervos, precum si dentitia.

5. Bebelusul este culcat pe spate pe un prosop sau sustinut in poala. Masam usor zona superiaora a piciorului, pana la degete.
Aceasta miscare favorizeaza eliminarea mucozitatiilor de la nivelul cailor respiratorii.

Aceast tip de masaj poate fi efectuat si acasa, dar este de preferat sa fie efectuat in centre specializate, in special daca recurgeti la acest tip de masaj pentru terapie in tratarea unei afectiuni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu