duminică, 25 aprilie 2010

5 luni.Scrisoare din burtica.

Avem 5 lunisoare si miscam in burtica,incepem sa ne facem simtite si sa ne acomodam cu lumea din jur, tot ce ne inconjoara.
Saculetul nostru incepe sa devina neancapator si nu prea ne convine,o tot gadilam pe mami si cand se asteapta mai putin o si inghiontim,asa ca vrem noi.:)
Am inceput sa il cunoastem si pe tati si cand vrem noi il lasam sa ne simta,ca doar e taticul nostru,trebuie sa stie ca ne vom cunoaste in curand si ne vom iubi mult.
Cat mai e? Putin nu?
Lasa ca venim noi si va luam la intrebari ,o sa ne bucuram sa va cunoastem si pe voi, cei dragi familiei noastre.
Va pupam de aici din burtica si va uram sa fiti fericiti si sanatosi,ca noi.
A si B.

vineri, 23 aprilie 2010

Spitalul CF 2,o mare amenintare.

Si cand ma gandees ca acolo trebuie sa nasc, mai stau si mai pun lucrurile in balanta inca o data si voi refuza de a naste acolo.
Daca nu ati auzit vestea ce proasta puteti viziona aici urmatorul material.

luni, 12 aprilie 2010

Ce sa nu consumam in timpul sarcinii


Unele tipuri de branza

Evita branzeturile, cum ar fi Camembert, Brie sau altele care au o coaja similara. De asemenea, ar trebui sa eviti branzeturile cu mucegai albastru. Toate aceste branzeturi pot contine listeria, care este un tip de bacterii care pot fi daunatoare pentru copilul nenascut. Nu exista nici un risc asociat cu branzeturile dure precum Cheddar sau cu branza topita.


Pateul

Poate contine listeria, deci ar fi bine sa eviti toate tipurile.



Oua crude sau partial fierte

Ouale pot contine salmonela, care cauzeaza un fel de otravire alimentara. Mananca oua care au fost fierte bine, astfel incat atat albusul cat si galbenusul sa fie tari. Evita sa manci alimente care ar putea contine oua crude sau partial fierte, cum ar fi maioneza de casa, sosuri pentru salate si inghetata. Cele mai multe maioneze cumparate din magazine sau conserve de salate contin ou pasteurizat, ceea ce este bine.





Peste sau carne cruda sau insuficient gatit

Mananca carne bine gatita care este a fost foarte bine prajita si care nu mai este de culoarea roz.









Unele tipuri de peste

Unii pesti contin mercur care, la niveluri ridicate pot afecta dezvoltarea sistemului nervos al fatului inainte de nastere. Evita sa mananci rechini, peste-spada si marlin si sa te limitezi la cat de mult ton mananci; nu mai mult de doua fripturi de ton proaspat pe saptamana sau patru conserve (se poate = 185g) de ton pe saptamana pentru a reduce riscul de toxicitate.


Crustacee crude

Evita crustaceele crude cand esti insarcinata deoarece se poate intampla sa contina bacterii si virusi care pot cauza otravire alimentara. Crustaceele bine gatite sunt in regula.





Alcoolul

Consumul exagerat de alcool din timpul sarcinii poate afecta un copil inainte de se naste si exista dovezi ca acesta este asociat cu defecte la nastere si greutatea mai mica de la nastere. Excesul de alcool poate, de asemenea afecta in mod negativ starea nutritionala a mamei prin care afecteaza astfel absorbtia de nutrienti sau reducerea apetitului pentru alte alimente mai nutritive.
Minimalizeaza-ti consumul de alcool si nu consuma mai mult de unul pana la doua unitati o data sau de doua ori pe saptamana. Colegiul Regal al Obstetricienilor si Ginecologilor spune ca nu exista nicio dovada conform careia cateva unitati o data sau de doua ori pe saptamana ar putea afecta un bebelus, dar unele femei aleg sa renunte complet la alcool in timpul sarcinii.



Cofeina

Cofeina, gasita in ceai, cafea si multe alte bauturi fine interfereaza cu absorbtia corpului de fier si alti nutrienti. Recomandari actuale sugereaza ca femeile gravide nu ar trebui sa aiba mai mult de 300 mg de cofeina pe zi, care este echivalent cu patru cesti de cafea, sase de ceai sau opt cani de cola.



Alune

Daca tu sau familia ta (incluzand familia tatalui) au un antecedent in ce priveste alergia la alimente sau alte alergii, cum ar fi febra fanului sau astm, poate ai dori sa eviti arahidele inainte si in timpul sarcini.

Masaj reflexoterapeutic pentru bebelusi

Am gasit un articol foarte interesant ce ne poate ajuta in relaxarea si dezvoltarea armonioasa a bebeilor nostri.
Cititi articolul aici:

Reflexoterapia bebelusului

Reflexoterapia-bebelusului-77-Bebelusii sunt incantati de tehnica masajului si le place foarte mult sa li se maseze picioarele, fiind foarte linistitor pentru ei.

Reflexoterapia este o forma de masaj a centrilor energetici de la nivelul picioarelor, piciorul drept reprezentand partea dreapta a corpului, iar cel stang partea stanga a corpului.

Organele interne au un anumit reflex corespunzator la nivelul talpii, astfel existand o corelare energetica intre anumite zone ale piciorului si anumite organe.

Reflexoterapia bebelusului pentru acasa!
• Tehnica de reflexoterapie a bebelusului se poate efectua si acasa in special la bebelusii care nu acepta masarea intregii zone a corpului.
• Se efectueaza timp de 5 min pentru fiecare picior, o data pe zi.
• Inainte de a incepe masajul reflexogen trebuie sa ne incalzim mainile la o temperatura adecvata pentru bebelus.
• Nu este necesar sa se utilizeze uleiuri speciale pentru acest tip de masaj.
• Masajul este un moment de relaxare care ofera o perioada placuta bebelusului, de aceea miscarile trebuie sa fie blande.

Iata cateva tehnici pe care puteti sa le efectuati acasa cu bebelusul
1. Bebelusul este culcat pe spate pe un prosop sau sustinut in poala. Miscarile se incep de la centrul talpii, cu degetele mari se maseaza de la centru spre exterior. Aceasta miscare relaxeaza bebelusul, elibereaza tensiuniile, favorizand respiratia si digestia.

2. Bebelusul este culcat pe spate pe un prosop sau sustinut in poala. Se sustine picorul la nivelul degetelor cu o mana, iar cu cealalta se maseaza usor calcaiul la exterior si centru.
Aceasta miscare relaxeaza abdomenul bebelusului, favorizand eliminarea gazelor.

3. Bebelusul este culcat pe spate pe un prosop sau sustinut in poala. Piciorul este sustinut de la nivelul calcaiului, iar cu degetul mare se maseaza prin descrierea unor cercuri mici de la calcai pana la degetul mare. Se repeta de 2-3 ori, cu miscari lente.
Aceasta miscare relaxeaza intregul corp de la nivelul sistemului nervors.

4. Bebelusul este culcat pe spate pe un prosop sau sustinut in poala. Prindem si masam usor fiecare deget in parte, favorizand prin aceasta miscare dezvoltarea auzului, vazului, sistemului nervos, precum si dentitia.

5. Bebelusul este culcat pe spate pe un prosop sau sustinut in poala. Masam usor zona superiaora a piciorului, pana la degete.
Aceasta miscare favorizeaza eliminarea mucozitatiilor de la nivelul cailor respiratorii.

Aceast tip de masaj poate fi efectuat si acasa, dar este de preferat sa fie efectuat in centre specializate, in special daca recurgeti la acest tip de masaj pentru terapie in tratarea unei afectiuni.

miercuri, 7 aprilie 2010

Ghici ciuperca ce e.

Am aflat inainte de paste ce o sa am.:)
Credeti ca puteti ghici ce vor fi?:)
Va dau un indiciu. pink.

Poze cu bebelusi frumosi.

Am strans cateva poze frumooase cu bebelusi pentru voi,sper sa va placa.